De wielwerkmethode is een holistische methode die uitgaat van de natuurlijke stroming in het leven. Een methode om op een natuurlijke manier inzicht te krijgen in de vastgelopen (innerlijke) processen en deze weer te laten stromen. Een methode om jouw Wiel weer in beweging te krijgen.

Deze holistische methode helpt je om inzichtelijk te krijgen waar je vastloopt in het leven en waarom dan. Zo wordt het duidelijk wat er dan voor nodig is om weer in beweging te kunnen komen. Door middel van gesprekken, interventies, visualisaties en verschillende technieken komt jouw leven weer in beweging. Het zijn innerlijke (onbewuste) processen die ervoor zorgen dat jouw wiel stagneert. Het bewust worden van deze innerlijke processen en er licht op laten schijnen en te voelen dat je je eigen keuzes mag maken.

Het doel is om die vastgelopen (innerlijke) processen weer te laten stromen. Het onbewuste weer bewust te maken en weer te durven stromen om je eigen keuzes te maken en te blijven bij wat jij wil, wat jij voelt wat goed is voor jou. Alles staat met elkaar in verbinding ……. Hoe en wat je denkt, hoe gebruik je je energie, wat voel je daarbij, kun je die emoties voelen, je gedrag, hoe voelt je lichaam, je ziel.

“Op een liefdevolle manier je eigen verhaal onder ogen zien, is het moedigste wat je ooit zal doen” (Brené Brown)

ERKENNING EN REGISTRATIES
Wielwerk Opleidingen (www.wielwerkopleidingen.nl) is geregistreerd en goedgekeurd door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en voldoet aan alle kwaliteitseisen van dit overheidsregister. Alle opleidingen en bij- en nascholingen van Wielwerk Opleidingen zijn geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (KTNO). Dat betekent dat alle opleidingen voorzien zijn van een kwaliteitsmerk.


Alles in het leven komt en gaat. De seizoenen laten het zo mooi zien.

De Lente brengt sprankeling, nieuw leven, licht, een nieuw begin, nieuwe kansen, nieuwe ideeën, nieuwe gedachten. Dit is het seizoen van de gedachten en je overtuigingen. Dit is de windrichting van het Oosten, hier komt de zon op en begint alles te verwarmen.

De Zomer brengt warmte, vrijheid voelen, levensenergie, je grenzen aangeven, jezelf mogen zijn, jezelf laten zien. Dit is het seizoen van het voelen van jouw energie, van de actie, van het doen. Dit is de windrichting van het Zuiden, hier staat de zon het hoogst aan de hemel. En heeft de meeste kracht.

De Herfst brengt het loslaten wat je niet meer nodig hebt, het behouden wat je dient, jezelf laten horen en anderen kunnen horen. Dit is het seizoen van het voelen van je emoties. Dit is de windrichting van het Westen, hier gaat de zon onder en komt er ruimte.

De Winter brengt de nacht, rust, ontspanning, er moet even niets, dankbaarheid voor wat er is. Dit is het seizoen van het voelen van je lichaam, je gedrag. Dit is de windrichting van het Noorden, hier is de nacht en komt er rust.

En dit alles samen ben jij! Jij bent je gedachten, je energie, je emoties, je lichamelijke gevoelens. En nog meer wat je diep van binnen al bent. Wat houdt jou tegen om je hartsverlangen te mogen volgen? Wil je meer weten over de wielwerkmethode? www.wielwerkopleidingen.nl